MOOD = MARI BELAJAR =)

17 December 2011

tekak aku bengkak =(

assalamualaikum w.b.t peeps .
harini aku bangun pagi , terasa perit yang amat kat tekak aku ni . nak telan air liur pun punyelah seksa . mungkin , inilah akibatnya jarang minum air . mana taknye , lepas makan je aku mesti terlupa nak minum . ada tu , sampai 2 hari tak minum . sekarang , rasakanlah penyeksaan sebenar . aduhhh.. serius sakit , bukan tekak je sakit . sekujur badan sakit .. malam tadi pun tidur macam tak tidur je. kejap kejap terbangun . kalau setiap 1 jam terbangun takpela jugak , ini setiap 10 minit aku terbangun . aku cek fon , sebab tu aku tau . dahtu ada mesej yang tak berbalas . aku nak je balas tapi aduhai apekan daya , satu badan dah takboleh dikawal . . so, aku pun takdela balas . aku try tidur lama sikit sebab kalau tidur takdela rasa sakit sangat . alhamdulillah aku dapat tidur lama sikit . lepas bangun tadi lagi la terasa peritnye .. aku boleh buat apa je , , , aku pun solat subuh then tolong dayah buat sarapan . pastu aku bukak internet and type TIROID and search kat google . ini lagila berita yang menyedihkan sebab ape yang aku rasa ni sama dengan apa yang kat artikel tu tulis . . . aku kena tiroid ke?? hmm... patutlah sakit dia kemain lagi peritnye . dulu-dulu kalau aku sakit tekak , aku minum je ubat batuk , mesti lega punye la . tapi disebabkan aku ni suke sangat minum ubat batuk , aku jadi ketagih . 2 tahun aku ketagih ubat batuk macam hape je . now aku dah berhenti , tetibe pulak sakit tekak datang . setan suruh aku minum ubat batuk banyak-banyak . rasa nak kameha je setan setan ni . .  dah kena sakit tekak ni , nak telan air liur pun sakit , apekan lagi nak makan sedap-sedap . semalam satu hari aku xmakan . hari ni boleh jadi hari kedua . and esok boleh la jadi hari ketiga . lama-lama aku boleh jadi zombie la kalau berterusan je macam ni . . makmertua pesan minum la air asam jawa . baiklah . cikpetua pulak pesan minum la air didih nasi secawan . baiklah . tapi cemana nak telan air-air tu sume , nak telan air liur pun punyelah payah . amik masa 2 minit nak telan air liur . . takpelah , ni kifarah . terima jelah . sepanjang cuti ni setiap minggu aku sakit . tapi boleh je sembuh . alhamdulillah . and harapnye yang ni pun akan sembuh cepat . kalau taksembuh cepat pun , aku harap sembuh la .

2 comments:

  1. :( siann kau.. makan ubat k. get well soon .

    ReplyDelete
  2. hahahahahah memang betul hang makan ubat

    ReplyDelete